Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

maandag 02 oktober 2017

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken, vanaf 1 oktober 2017. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

Ook de GGD Zuid-Holland Zuid doet mee aan Stoptober. Kijk hier voor de actie van de GGD ZHZ op het Leerpark in Dordrecht.
 
Stoppen met roken doe je niet alleen
In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers geweest die met elkaar hebben bewezen dat Stoptober werkt. Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. Deze app biedt informatie over wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, over wat stoppers gedurende die 28 dagen kunnen verwachten en dagelijkse tips. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijven stoppers op de hoogte en in contact met anderen die hetzelfde doormaken en zo ervaringen kunnen uitwisselen. Deelnemers kunnen een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober!

Doe ook mee!
Meer informatie en inschrijven op www.stoptober.nl.

Nieuw: Stophuis
Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig , 5 dagen en 5 nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken. Dagelijks wordt bij AVROTROS een webisode uitgezonden over wat er allemaal in het Stophuis gebeurt, ook is er een livestream zodat je elk moment van de dag kunt zien hoe het de stoppers vergaat. Kijk op www.zorgnu.nl van AVROTROS.

Stoptober voor bedrijven
Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via https://bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.
 
Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn