Stoptober: Zuid-Holland-Zuid in het teken van stoppen met roken

maandag 24 september 2018

Voor het vijfde jaar op rij staat de maand oktober in Nederland in het teken van Stoptober. Rokers helpen elkaar vanaf 1 oktober om 28 dagen te stoppen met roken. In Zuid-Holland-Zuid is er deze maand extra aandacht voor de Rookvrije Generatie. Verschillende 'actiegemeenten' zetten zich extra in om schoolpleinen, speeltuinen en sportclubs rookvrij te maken.

Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de dagelijkse steun van Stoptober via social media hebben al bijna een kwart miljoen Nederlanders de afgelopen jaren meegedaan aan Stoptober. Dit jaar gaat onder andere actrice en presentatrice Katja Schuurman publiekelijk de uitdaging aan. En kunnen we op stoptober.tv zien hoe rokers samen stoppen in het Stoptoberhuis. De steun van de stoppers onderling draagt bij aan het succes. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de stoppers Stoptober ook daadwerkelijk volhoudt.

Intussen wordt 'rookvrij' overal steeds gewoner. En zijn sigaretten niet overal meer te koop. Zo hebben Trekpleister, Kruidvat en Lidl aangekondigd de verkoop van sigaretten te stoppen. Ook in Zuid-Holland Zuid verdwijnt de sigaret steeds meer uit beeld. Adviseur Publieke Gezondheid Marjola Engel van de GGD: "Wij zetten deze maand extra in op de Rookvrije Generatie. Zien roken, doet roken. Daarom is er steeds meer draagvlak om vooral plekken waar kinderen komen rookvrij te maken, zoals schoolpleinen, speeltuinen en sportclubs. Een aantal actiegemeenten in de regio zet daar deze maand extra vaart achter, met ondersteuning van de GGD."
Zo is in Gorinchem sinds 1 september de hockeyvereniging rookvrij en probeert de gemeente meer sportclubs zover te krijgen. De gemeente Zwijndrecht ontwikkelt een aanpak om zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Op een aantal sportclubs is dat al het geval. En er zijn nog meer initiatieven in de regio. Zo zijn vanaf 18 oktober alle locaties van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht rookvrij, inclusief buitenterrein. En besteedt het Da Vinci College met een aftrap op alle locaties veel aandacht aan Stoptober.

Meer weten?
www.stoptober.nl en www.facebook.com/stoptobernederland/. Kijk ook op www.rookvrijegeneratie.nl/rookvrije-generatie/ en www.hartstichting.nl/doe-mee/rookvrij.

StopTober

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn