E-Health

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale toepassingen. Zo is het stellen van een diagnose via een computerverbinding niets nieuws meer, of het monitoren van patiënten op afstand. Ook in de publieke gezondheid speelt e-health een steeds grotere rol. De GGD ZHZ volgt die ontwikkelingen op de voet.

De technologische mogelijkheden om preventief aan je gezondheid te werken nemen toe. Denk bijvoorbeeld aan stappentellers of andere apps die helpen om gezond te blijven. De overheid stimuleert ontwikkelingen en ook landelijk juicht de GGD e-PublicHealth toe. De GGD ZHZ is gestart met een e-healthgroep. De groep volgt ontwikkelingen en zoekt mogelijkheden om e-health toepassingen in te zetten voor de publieke gezondheid. Ook sluit de GGD aan bij zorgaanbieders en opleiders die e-health inzetten of apps ontwikkelen. Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezondheidsapps
Wereldwijd zijn er zo'n 100.000 apps die beweren de gezondheid te bevorderen, naast de diverse websites en wearables die aangeboden worden. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en we maken er met z’n allen steeds vaker gebruik van. Veel mensen vinden het leuk om op die manier bezig te zijn met het verbeteren van hun eigen gezondheid. Maar hoe zit het met privacy, en werkt de app echt zo als beloofd? Er is een roep om keurmerken voor gezondheidsapps. Daarom zijn de gezamenlijke GGD'en gestart met de www.ggdappstore.nl. Hierin zijn de beste apps voor de gezondheid verzameld. Deze apps voldoen aan diverse door de GGD opgestelde criteria.

Iedere maand test een collega van de GGD ZHZ een van de apps uit de GGD appstore. Lees hieronder de reviews.

Reviews:

 ggd appstore

.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn