Voorkom een voedselinfectie!

Wat is een voedselinfectie? Voedselinfecties ontstaan door eten of drinken van voedsel dat is besmet met een bacterie, virus of parasiet. Een voedselinfectie kan braken, diarree en andere klachten veroorzaken.

Hoe kan ik een voedselinfectie voorkomen?
U kunt de kans op een voedselinfectie verkleinen met onderstaande tips van het RIVM:
13-06-11 Website afbeelding met tekst voedselinfectie voorkomen 

Toch een voedselinfectie: voorkom uitdroging!
Bij braken en/of diarree is het belangrijk dat u voldoende drinkt. Uw lichaam kan namelijk veel vocht verliezen. Wees vooral bij kinderen en ouderen alert op tekenen van uitdroging, zoals niet of weinig plassen, donkere (gele) urine, dorst en duizeligheid, droge mond, diepliggende ogen, koude armen en benen.

Wanneer moet ik met een voedselinfectie naar de huisarts?
Voedselinfecties gaan meestal vanzelf over. Neem contact op met uw huisarts bij uitdrogingsverschijnselen of als er bloed of slijm met de ontlasting meekomt.

Hoe kan ik voorkomen anderen te besmetten bij een voedselinfectie?
Wanneer u last heeft van braken en/of diarree, kunt u beter geen eten bereiden voor anderen. Gebruik, wanneer mogelijk, een apart toilet en uw eigen handdoekje.

Barbecue tijd: voorkom een voedselinfectie!
Buiten barbecueën is gezellig én lekker, maar... met zomerse temperaturen bederven etenswaren sneller. Hierdoor neemt de kans op een voedselinfectie toe. Download de barbecuekaart van het voedingscentrum voor tips.


Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn