Meldpunt zorg en overlast

Bij het Meldpunt Zorg & Overlast kunnen inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid melden wanneer zij zich zorgen maken over een familielid, buurman of buurvrouw, of iemand anders in hun omgeving.

Dit kunnen ook mensen zijn waarvan inwoners vinden dat zij zorg nodig hebben maar hier zelf niet om kunnen of willen vragen. Ook als inwoners vermoeden dat er onvoldoende hulp geboden wordt, kunnen zij dit bij het Meldpunt Zorg & Overlast aangeven.

Het Meldpunt Zorg & Overlast werkt nauw samen met een groot netwerk van zorg- en hulpverleners in de regio om de signalen of meldingen goed aan te kunnen pakken. Bij deze instanties wordt nagegaan of de persoon van de melding al bekend is. Het Meldpunt werkt onder andere samen met de Wijk GGD, sociale wijkteams, bemoeizorg, verslavingszorg, Geestelijke Gezondheidszorg, Leger des Heils, politie, WMO instellingen, Veilig Thuis ZHZ en woningbouwcorporaties.

Ieder signaal of iedere melding die bij ons binnen komt wordt door een deskundige behandelt. De deskundige gaat na wat er mogelijk aan de hand is en onderzoekt wat er nodig is aan zorg en/ of ondersteuning. Soms kan dit betekenen dat er een hulpverlener wordt gevraagd om bij de betrokkene langs te gaan. Dit kan een iemand zijn van het wijkteam, de Wijk GGD of misschien een professional van een (gespecialiseerd) bemoeizorg team.

Maakt u zich zorgen om een ander? Geef het signaal door en meld dit bij het meldpunt zorg en overlast van de GGD Zuid-Holland Zuid.

Werkgebied GGD ZHZ

Het werkgebied van de GGD Zuid-Holland Zuid bestaat uit de gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Molenlanden, Hoeksche Waard, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem.

Bellen Mailen

How to translate text

  1. Select the text you want to translate.
  2. Choose 'Vertalen'.
  3. Select the language you prefer.
  4. You can read and/or listen to the translated text. This text is generated by Google.