De regio gaat voor een Rookvrije Generatie

Verschillende sportclubs in de regio zijn op dit moment bezig om met ondersteuning van de GGD rookvrij te worden. Ook steeds meer scholen en speeltuinen in de regio zijn rookvrij. Daar zijn we heel blij mee. Want kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien.

Om de beweging naar een rookvrije generatie kracht bij te zetten, heeft de GGD een campagne met korte filmpjes ontwikkeld. Hierin vertellen Hockeyvereniging G.H.C. Rapid in Gorinchem, Speeltuin Middelweg in
Nieuw-Lekkerland en het DevelsteinCollege in Zwijndrecht hoe zij rookvrij zijn geworden, en dat dat eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Zo inspireren zij andere sportclubs, scholen en speeltuinen in de regio hier ook mee aan de slag te gaan. Inwoners willen ook graag meer rookvrije plekken. Zij kunnen dat aangeven op rookvrij.nl, waar al 3250 keer een plek in Zuid-Holland Zuid is aangemeld.

Zo geven we in onze regio samen een extra zetje aan de landelijke beweging naar een Rookvrije Generatie!

Roken is een van de thema's waar de GGD ZHZ zich op richt bij het bevorderen van de gezondheid in Zuid-Holland Zuid. Meer weten over onze activiteiten op het gebied van roken? Mail naar gb@ggdzhz.nl.

Logo Rookvrije GeneratieSpeeltuinNieuw logo ggd

 

.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn