Soepel omgaan met leerplicht

vrijdag 13 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 zijn de richtlijnen m.b.t. het omgaan met het Corona-virus aangescherpt.

De scholen voor basis-, voortgezet-, en middelbaar beroepsonderwijs blijven open. Alle leerlingen worden in principe op school verwacht.
Nederland verkeert in een bijzondere situatie. Hierdoor ontstaan ook bijzondere omstandigheden. Dit vraagt van de leerplichtambtenaren om hier passend mee om te gaan.

Niet handhaven
Het thuishouden van kinderen in deze bijzondere situatie is een reactie die we begrijpen. In de Tweede Kamer is een motie aangenomen die oproept niet over te gaan tot het geven van een proces-verbaal vanwege schoolverzuim.

De brancheorganisatie voor leerplichtambtenaren Ingrado ondersteunt de motie en adviseert leerplichtambtenaren hieraan gehoor te geven.

Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) in Zuid-Holland Zuid geeft gehoor aan het advies en zal soepel omgaan met de leerplicht. LVS zal meedenken met het onderwijs en zal zich samen met het onderwijs blijven inzetten voor het recht op onderwijs. Waar nodig zal LVS in gesprek blijven met ongeruste ouders en leerlingen en hen van adviezen voorzien.

Rijksoverheid - Veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs
RIVM - coronavirus

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn