Ervaringen scholen

Diverse scholen in de regio Zuid-Holland Zuid zijn inmiddels ondersteund door de Gezonde Schooladviseur van de Dienst Gezondheid & Jeugd. Wat heeft het deze scholen opgeleverd? Op deze pagina vindt u een aantal ervaringen van scholen uit de regio.

Drechtsteden

Pius 10 in Dordrecht
Directeur Remeijsen van Pius10 in Dordrecht zegt over de Gezonde School: ‘De werkwijze van de Gezonde School neemt zaken op het gebied van gezondheidspreventie onder de loep. Natuurlijk doe je als school al veel, maar het is fijn om alles op een rijtje te krijgen. In het ouderpunt en voor leerlingen zijn we meer aandacht gaan besteden aan overgewicht. Daardoor is het traktatiebeleid aangescherpt, heeft de tandarts ons bezocht en doen we mee aan het schoolfruitprogramma. Ook aan sport en bewegen (in samenwerking met Sportbedrijf Dordrecht) besteden we nu extra aandacht’.

Bij de feestelijke start van de Gezonde School heeft wethouder Wagemakers in aanwezigheid van ouders, team en leerlingen de eerste Gezonde Schoolmap overhandigd aan de directeur. Pius10 heeft ondertussen een vignet Gezonde School en is daarmee één van de koplopers in Dordrecht.

Ook scholen uit Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht delen graag hun ervaringen:

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

J.P. Waale in Gorinchem

J.P. Waale is een school in Gorinchem die ondersteuning heeft gekregen van een Gezonde Schooladviseur van de Dienst Gezondheid & Jeugd. De directrice, Hellen Blom, zegt hier het volgende over: ‘Het is nu een stuk eenvoudiger om keuzes te maken. Er belandt veel op het bordje van de school en wij willen ook veel, maar wat wij vooral willen is: gestructureerd de juiste dingen doen. Voor het optimale effect maken we gebruik van aanbod van verschillende partners op een viertal niveaus: signalering, gezondheidseducatie, schoolomgeving en schoolbeleid. Zo zijn en blijven wij op de J.P. Waale aan alle kanten ‘volop in beweging’!

Ook El Boukhari uit Leerdam wil graag hun ervaringen met de Gezonde Schooladviseur delen:

Hoeksche Waard

De Dubbeldekker in Cromstrijen

OBS de Dubbeldekker in Numansdorp heeft dit schooljaar extra aandacht voor het thema pesten. Zij krijgen hierbij ondersteuning van de Gezonde Schooladviseur van de Dienst Gezondheid & Jeugd. Directrice Annelies Koorndreef vertelt in een interview over de ondersteuning die zij als school kregen.

Lees het volledige interview terug.

tOBfit-week Oud Beijerland
Uit het directeurenoverleg in Oud-Beijerland ontstond het idee om met alle onderwijs- en kinderopvangorganisaties een themaweek te organiseren. Het gezamenlijk gekozen thema was: voeding en bewegen. Dit sloot goed aan bij de Kinderboekenweek (thema Sport en Spel) en de Week van de Opvoeding (thema Spelenderwijs). De themaweek tOBfit (9 tot 16 oktober 2013) werd daarom rondom deze periode georganiseerd.

Het doel van de themaweek was bewustwording creëren bij ouders, leerkrachten en kinderen omtrent gezond eten en bewegen. Hierbij was het motto: Gezond eten en bewegen is leuk, lekker en gezellig!

In het kader van de succesvolle themaweek heeft de Dienst Gezondheid & Jeugd de opdracht gekregen van het RIVM om een handreiking te schrijven over de samenwerking binnen deze themaweek. Deze handreiking dient ter inspiratie voor andere scholen, GGD-en en gemeenten die de samenwerking tussen scholen willen bevorderen.

Daarnaast is er een receptenboek uitgekomen ter ere van deze themaweek.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn