Schoolanalyse

Om de gezondheidsituatie van uw school goed in beeld te brengen, kan de gezonde Schooladviseur een rapport samenstellen over de stand van zaken op het gebied van gezondheid en veiligheid op uw school. Dit zogenaamde ‘School in Beeld’ wordt gebruikt voor het maken van een schoolanalyse. Om dit rapport samen te stellen raadpleegt de Gezonde Schooladviseur zoveel mogelijk verschillende soorten informatiebronnen vanuit en over uw school. Uiteindelijk ontstaat een beeld van uw school op grond waarvan u samen met de Gezonde Schooladviseur uw vervolgstappen kunt gaan bepalen.

Wat is een School in Beeld?
School in Beeld is een analyserapport van de school op het gebied van gezondheid en veiligheid. Het geeft onder andere informatie over:
  • de gezondheidssituatie van de leerlingen op uw school;
  • de mening van leerkrachten over hun werk en de aandacht voor het thema gezondheid en veiligheid op uw school;
  • de sterke en minder sterke punten in de leerlingenzorg.

We hebben een voorbeeld van hoe een School in Beeld eruit kan zien.

Waarom een School in Beeld?
Scholen besteden vaak al veel aandacht aan verschillende gezondheidsthema's. Daarnaast besteden sommige leerkrachten ook op eigen initiatief wel eens aandacht in de klas aan een gezondheidsthema. Vaak is binnen een school niet helder wie waar en wanneer aandacht aan besteed.  School in Beeld legt op een objectieve en gedegen manier vast hoe op het moment van meten de stand van zaken op dit gebied is op school, wie doet iets met welk thema, wanneer, wat zijn de wensen enz.

Hoe wordt een School in Beeld gemaakt?
Als uw school besluit om een School in Beeld te laten maken dan zal de Gezonde Schooladviseur met de school overleggen welke input nodig is voor het maken ervan. Zo zal zij vragen naar alle beschikbare informatie over uw school (schoolplan, oudertevredenheidsonderzoeken, schoolregels, inspectierapporten enz.). Daarnaast vraagt zij het team en de leerlingen uit de bovenbouw een anonieme vragenlijst in te vullen. Met deze informatie zal zij het rapport samenstellen.
Naar aanleiding van het eindresultaat krijgt uw school adviezen over hoe de gezondheid en veiligheid van de leerlingen mogelijk nog verbeterd zouden kunnen worden.

De vragenlijsten voor School in Beeld vindt u op de pagina ‘Vragenlijsten’.Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn