Vignet Gezonde School

Bent u als school actief op het gebied van gezondheid en veiligheid? Dan kunt u zich profileren als Gezonde School door het landelijk vignet Gezonde School aan te vragen. Om in aanmerking te komen voor dit vignet moet uw school voldoen aan de landelijke voorwaarden die hiervoor zijn opgesteld. Met het vignet aan de schooldeur laat u aan leerlingen, leerkrachten, ouders en anderen zien dat uw school gezondheid en veiligheid erg belangrijk vindt en hier structureel aandacht aan besteedt!

Wat is het vignet?

Het vignet is een gezamenlijk product van veel verschillende landelijke partners op het gebied van veiligheid en gezondheid. U laat met het vignet zien dat uw school gezondheid en veiligheid belangrijk vindt én dat u daar als school gestructureerd mee bezig bent. De Gezonde Schooladviseur helpt u bij het voldoen aan de eisen die gesteld zijn om in aanmerking te komen voor een vignet en het aanvragen ervan. GGD GHOR Nederland (voorheen GGD) is de beheerder van het vignet en is verantwoordelijk voor uitgifte, beheer en onderhoud van het vignet.

Voor welke thema’s kan een vignet aangevraagd worden?
Een vignet kunt u voor de volgende gezondheidsthema’s aanvragen, afhankelijk van het thema waar uw school de nadruk op legt:
 • voeding
 • sport en bewegen
 • roken en alcohol
 • persoonlijke verzorging (hygiëne, huid, gebit en gehoor)
 • sociaal-emotionele ontwikkeling
 • relaties en seksualiteit
 • fysieke veiligheid
 • milieu

Met het vignet Gezonde School mag uw school zich gedurende drie jaar Gezonde School noemen en het logo gebruiken. Er is een vignet Gezonde School voor het basisonderwijs (po) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Vanaf september 2014 is er ook een vignet voor het voortgezet onderwijs (vo).Op de website van Gezonde School vindt u alle informatie over (de aanvraag van) het vignet.

Meer informatie over het vignet Gezonde School?
Meer informatie over de criteria en de vragenlijsten voor het vignet Gezonde School kunt u vinden op de landelijke website van de Gezonde School.

Contactinfo

 • 078 - 770 85 00
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Karel Lotsyweg 40
  Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn