Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO (MUIZ)

De website Meldpunt Uitbraken Infectiezieken & BRMO (MUIZ) is een tool voor zorgprofessionals en geeft inzicht in uitbraken van infectieziekten.

Dagelijks worden er honderden patiënten uitgewisseld tussen zorginstellingen. Op deze manier kunnen infectieziekten zich verspreiden naar andere instellingen en nieuwe uitbraken veroorzaken. Uitbraken kunnen nu digitaal gemeld worden in het Meldpunt Uitbraken Infectieziekten & BRMO. Zo weten zorginstellingen van elkaar welke uitbraken er spelen en kan men hierop inspelen.

Het Meldpunt is een gebruiksvriendelijke en beveiligde webapplicatie en geeft ‘realtime’ overzicht op uitbraken van infectieziekten en Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) in de regio. Bij elke instelling zijn contactpersonen bekend die rechtstreeks benaderd kunnen worden voor specifieke vragen en advies. Elkaar informeren over uitbraken en bereikbaar zijn voor vragen is noodzakelijk, zodat er tijdiger preventieve maatregelen genomen kunnen worden als een patiënt vanuit een ziekenhuis of verpleeghuis binnenkomt. Zo kan verspreiding van infectieziekten en antibioticaresistentie worden tegengegaan. 
Met het Meldpunt zetten we in op:

  • voorkómen van verspreiding van infectieziekten, door digitaal uitwisselen van gegevens;
  • bevorderen van patiëntveiligheid;
  • besparing op zorg- en personeelskosten.

Inmiddels zijn we bezig met de uitrol van MUIZ in de regio.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn