Inspecties schepen

De Dienst Gezondheid & Jeugd inspecteert schepen die in de havens binnen de regio liggen en hiervoor een Ship Sanitation Certificate (voorheen het ontrattingscertificaat) hebben aangevraagd.

Rol Dienst Gezondheid & Jeugd
Sinds 2008 zijn wettelijke eisen vastgelegd om verspreiding van ziektes te minimaliseren via de internationale scheepsvaart.
De Dienst gezondheid & Jeugd inspecteert schepen die in de havens binnen de regio liggen en hiervoor een Ship Sanitation Certificate (voorheen het ontrattingscertificaat) hebben aangevraagd.

De inspectie
Het internationaal varend schip wordt geïnspecteerd naar aanleiding van de richtlijnen van de World Health Organisation. Tijdens de inspectie worden diverse certificaten en documenten opgevraagd. Deze documenten dienen binnen handbereik te liggen.

Het certificaat wordt op locatie uitgeprint door de inspecteur.
De inspectie en het certificaat zijn in het Engels.
De Dienst Gezondheid & Jeugd heeft een samenwerkingsverband met de GGD West-Brabant en deze verzorgen gezamenlijk de scheepsinspecties. Inspecties vinden plaats tijdens kantooruren.

Aanvraag inspectie
Een aanvraag voor een Ship Sanitation Certificate dient minstens 24 uur van te voren schriftelijk te worden aangevraagd via onderstaand aanvraagformulier.
Formulier aanvraag Ship Sanitation Certificatie (Nederlands)

Mocht u het aanvraagformulier niet digitaal in kunnen vullen, stuurt u dan dit formulier per e-mail retour. De inspecteur neemt na ontvangst van het aanvraagformulier zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

Havens van aanvraag
Meer informatie over havens waar u een Ship Sanitation Certificate kunt aanvragen vindt u op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn