Tatoeage & Piercing

De Dienst Gezondheid & Jeugd controleert of een tatoeage of piercing veilig en hygiënisch wordt aangebracht. Om de hygiëne en veiligheid te waarborgen, dient een shop een geldige vergunning te hebben voor het zetten van een tatoeage of piercing.

Wilt u checken of een shop de benodigde vergunning heeft, kijk dan op de website Veilig tatoeëren en piercen van de LCHV.
Juweliers die alleen gaatjes prikken in oorlellen hoeven geen vergunning te hebben.

Warenwetbesluit tatoeëren en piercen
Om hygiënisch en veilig werken in de studio’s te bevorderen is sinds 2009 het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen van kracht. Dit Warenwetbesluit geldt voor alle studio’s in Nederland waar wordt getatoeëerd, gepierced en permanent make up wordt aangebracht.

Inspectie
De inspectie vindt plaats aan de hand van een checklist die opgesteld is door het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Tijdens de inspectie wordt gekeken naar de ruimte, naar de apparaten en naar de benodigdheden van de vergunningaanvrager. Ook observeert de inspecteur de handelingen tijdens de werkzaamheden, om zo te toetsen of in de praktijk ook hygiënisch gewerkt wordt in de studio. Het is dan ook noodzakelijk dat er een model aanwezig is. Voor de inspectie gelden landelijk vastgestelde tarieven. Daar bovenop komen de reiskosten. We rekenen zowel de heen- als de terugreis. De tarieven kunt u vinden in het document tarieven vergunningverlening in de linker kolom.

Vergunning
De vergunningen die de De Dienst Gezondheid & Jeugd heeft afgegeven op 01 juli 2011 of later, zijn drie jaar geldig. Dit geldt voor elke locatie die een (verlenging van de) vergunning voor tatoeëren of piercen heeft aangevraagd.

Klachten
Als u klachten heeft over het overtreden van de leeftijdsgrens of u kent een studio, salon of shop die geen vergunning heeft, dan kunt u dat melden bij de Warenklachtenlijn: telefonisch (0800-0488) of via de website.

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn