Vrouwen Crisisopvang

Opvang kan nodig zijn als iemand in zijn eigen huis niet meer veilig is en er geen andere plek is om naar toe te gaan. Als mensen in aanmerking willen komen voor opvang kunnen zij Veilig Thuis bellen. Een medewerker zal dan een intakegesprek voeren en gaat in gesprek over het geweld, de dreiging en de (on)veiligheid.

Als de persoon in aanmerking komt voor opvang, wordt een opvangplek (ook voor eventuele kinderen) gezocht. Dat kan in Dordrecht zijn als het hier veilig is. Als de persoon hier niet veilig is wordt opvang elders in Nederland gezocht.

Binnen de opvang zullen hulpverleners u en uw eventuele kinderen ondersteunen en met u een plan van aanpak maken voor de toekomst, wat moet leiden tot een nieuwe zelfstandige en veilige woonsituatie.

AWARE
AWARE (Abused Women Active Response Emergency) is er om vrouwen die door hun ex-partner lastig gevallen en bedreigd worden, sneller en beter te kunnen beschermen.

Vrouwen krijgen een apparaatje, vergelijkbaar met een mobiele telefoon, dat overal mee naar toe kan worden genomen binnen de regio Zuid-Holland Zuid. Wanneer ze gestalkt of belaagd wordt, drukt ze op de alarmknop. De politie komt dan direct in actie.

Zolang iemand is aangesloten op AWARE krijgt ze begeleiding van een maatschappelijk werker van Blijf van m’n Lijf. Ze leert haar vaardigheden vergroten bij het omgaan met dreigend geweld, belaging en stalking.

De huurkosten voor AWARE zijn €22,50 per maand.
Vrouwen kunnen zich aanmelden via Veilig Thuis. Een medewerker bespreekt de situatie en gaat na of AWARE een goede oplossing kan zijn. Als dat zo is volgt een afspraak met een maatschappelijk werker van Blijf van m’n Lijf. Een indicatiecommissie van Politie en Blijf van m’n Lijf, beslist uiteindelijk of de vrouw voor AWARE in aanmerking komt.

 

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn