Veelgestelde vragen Publiek

Wie is de Dienst Gezondheid & Jeugd?

Missie:
De Dienst Gezondheid & Jeugd bewaakt, beschermt en bevordert de activiteiten die gericht zijn op het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen en het vergroten van de ontwikkelingskansen van onze inwoners. Daarnaast treedt de Dienst Gezondheid & Jeugd op een vertrouwenswekkende manier op tijdens rampen en crisis waarin de publieke gezondheid wordt bedreigd. Dit doen wij in opdracht van de 10 gemeenten in Zuid-Holland Zuid.
 
Visie:
De Dienst Gezondheid & Jeugd:
• Wil met haar partners verandering en innovaties bewerkstelligen, die leiden tot  een hoger gezondheidsniveau.
• Daarnaast wil de Dienst schooluitval en -verzuim terugbrengen door   trajectbegeleiding, handhaving en begeleiding. Belangrijk en vereist daarbij zijn een gezamenlijke inspanning voor een beter zorg- en scholingsaanbod en prestaties.
• Deze inspanningen dragen bij aan het verhogen van de maatschappelijke en  economische participatie en vitaliteit in de Regio Zuid-Holland Zuid.
• De Dienst Gezondheid & Jeugd wil zich ontwikkelen tot een landelijk leidende regisserende kennisorganisatie.

De dienst heeft drie bestuurlijke programma’s op het gebied van:
• Publieke gezondheid en maatschappelijke zorg
• Jeugd en passend onderwijs
• Onderwijs en arbeidsmarkt

De Dienst Gezondheid & Jeugd zullen dit herkenbaar blijven doen onder de merknamen GGD, Veilig Thuis en LVS.

Hoe kan ik de Dienst Gezondheid & Jeugd bereiken?

Wij zijn op diverse manieren te bereiken:

  • Telefonisch 078 770 85 00 (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).
  • Per mail info@ggdzhz.nl
  • En u kunt ook langs komen, onze hoofdlocatie is Karel Lotsyweg 40, te Dordrecht.

Ik wil werken bij de Dienst Gezondheid & Jeugd. Waar kan ik mijn sollicitatiebrief naar toe sturen??

Vacatures voor de Dienst Gezondheid & Jeugd zijn te vinden op www.werkenbijdrechtsteden.nl.

Hoe kan ik een folder bestellen?

U kunt dit per mail aanvragen of bellen met het algemene nummer 078 770 85 00.

Waar vind ik meer informatie over bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker of borstkanker?

Hiervoor moet u niet zijn bij de dienst Gezondheid en Jeugd. Kijk voor meer informatie op Bevolkingsonderzoek en u.

Ik wil me laten controleren op SOA/geslachtsziekten. Wat moet ik doen?

U kunt maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur bellen voor meer informatie of een afspraak maken. T 078 770 85 06. Op de themapagina seksualiteit vindt u meer infromatie over onze soapoli.

Ik ga op reis. Heb ik vaccinaties of malariapillen nodig?

Meer informatie over reizigersvaccinaties, en direct een afspraak maken vindt u hier.

U kunt uw vragen stellen via reizigersvaccinatie@dienstgezondheidjeugd.nl. De reizigersverpleegkundigen van onze reizigerspoli zullen uw vraag zo volledig mogelijk beantwoorden.

 

Waar kan ik zien dat het kinderdagverblijf is geregistreerd?

Onder de themapagina inspecties en hygiene vindt u meer informatie over kinderdagcentra.

Op de website van het landelijk register kinderopvang vindt u de gegevens van alle geregistreerde kinderopvangvoorzieningen en peuterspeelzalen in Nederland.

Wanneer bel ik het Meldpunt voor Zorg en Overlast en Veilig Thuis?

Het Meldpunt Zorg en Overlast is bereikbaar tussen 8.30 uur en 17.00 uur via 0909-635 37 86 wanneer u zich zorgen maakt over een mensen in uw omgeving, zoals buurtgenoot of familielid m.b.t. Zorg & Overlast.

Veilig Thuis is bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0800-2000 of 078-633 4980 wanneer er sprake is van Huiselijk Geweld / Kindermishandeling.

Hoe vraag ik een vrijstelling aan?

Op de themapagina Jeugd & Onderwijs vindt u meer informatie over wat u moet doen bij de aanvraag van een vrijstelling. U vindt meer informatie over dit onderwerp op www.rijksoverheid.nl.

Hoe werkt de VAVO?

Onder het kopje VAVO  vindt u meer informatie over de VAVO inclusief formulieren.

Ik wil buiten een schoolvakantie op vakantie, wat moet ik doen?

Als uw vakantie korter dan 10 dagen is dan kunt u contact op nemen met uw eigen school. Zij beslissen in dit geval over het verlof. U vindt meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

Als u langer dan 10 dagen op vakantie gaat dient u minimaal 8 weken van te voren een schriftelijk verzoek indienen bij de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via het algemene nummer 078 770 85 00 of kijk op onze informatiepagina Jeugd & Onderwijs. Ook vindt meer informatie op www.rijksoverheid.nl.

Ik krijg een foutmelding

Mocht u op een pagina komen en een foutmelding krijgen, willen wij dit uiteraard meteen oplossen.
Wilt u zo vriendelijk zijn onderstaand formulier in te vullen? Hartelijk dank!

Wijzigingsformulier

Vul je naam in

Ongeldige invoer

Waarom gebruikt de DG&J Zivver?

De DG&J gebruikt ZIVVER om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat wij deze gevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen, en dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Hebt u een e-mail ontvangen van DG&J via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). In deze filmpjes ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een toegangscode
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. U kunt ons via info@dgjzhz.nl op de hoogte stellen van wijzigingen.

Meer over ZIVVER
Met ZIVVER kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?
Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via: support@zivver.com . Meer weten? https://www.zivver.nl

Contactinfo

  • 078 - 770 85 00
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Karel Lotsyweg 40
    Postbus 166

Sociale media

Volg ons op facebook of twitter

Volg ons Facebook Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Om deze pagina te delen via jouw eigen sociale media kanaal

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn